,

Help! Ik ben gedupeerd door acquisitiefraude

Bent u benaderd door een malafide acquisitiebedrijf en bent u ingegaan op een aanbod, maar bleek later dat u een onjuiste voorstelling van zaken te horen kreeg?

Of bent u gedupeerd omdat u de factuur al heeft betaald en wilt u het betaalde bedrag terugvorderen? Op deze pagina leggen wij u uit wat u kunt doen.

Wel of niet niet wettelijk beschermd

In beginsel zijn ondernemers niet wettelijk beschermd zoals consumenten bij bijvoorbeeld een overeenkomst die telefonisch is afgesloten. Consumenten hebben een wettelijke bedenktijd en een wettelijk ontbindingsrecht op grond van de Colportagewet. Dit geldt voor overeenkomsten die buiten verkoopruimten zijn gesloten (denk aan verkoop aan de deur of telefonisch afgesloten overeenkomsten).

Een ondernemer kan echter geen beroep doen op de Colportagewet. De ratio van de wetgever hierachter is dat het sluiten van overeenkomsten onderdeel zijn van de professionele activiteiten van ondernemers.

Dat houdt echter niet in dat er in uw geen geval geen mogelijkheden zijn om onder een ongewenste overeenkomst uit te komen. Uw rechtspositie is altijd afhankelijk van de feiten en omstandigheden in uw specifieke geval.

Wij geven u graag advies op maat


 

Meer weten?

Neem contact op

Ons team

Jeroen Thiele

advocaat-partner

0172 - 49 43 45

Jasper van de Graaf

Advocaat contractenrecht

0172 - 49 43 45

Tips en tools

Gratis spreekuur

Bent u de dupe van fraude? Maak gebruik van ons spreekuur. Face-to-face of telefonisch. Elke laatste donderdag van de maand.

Meer info arrow_forward
Voorbeelddocumenten

Met deze voorbeelddocumenten helpen we u graag op weg.

Voorbeelddocumenten arrow_forward
Contact

Wilt u u een vrijblijvend advies van onze specialisten?

neem contact op arrow_forward