Verweer voeren
U bent gedupeerd als gevolg van acquisitiefraude. De desbetreffende ‘fraudeur’ wil zijn vermeende factuur op u verhalen of heeft u gedagvaard. U wilt hier verweer tegen voeren.
Begin bij het begin
Belangrijk is om dan terug te gaan naar het begin. De wijze waarop de overeenkomst tot stand is gekomen kan doorslaggevend zijn. Wanneer u van mening bent dat de overeenkomst in kwestie tot stand is gekomen als gevolg van bedrog of een onjuiste voorstelling van zaken, is deze overeenkomst juridisch gezien aantastbaar.
Vernietig de overeenkomst
U moet in een zo vroeg mogelijk stadium de overeenkomst te vernietigen. Vernietigen is een juridische term en houdt kort gezegd in dat de overeenkomst ongedaan wordt gemaakt omdat deze niet op de juiste wijze tot stand is gekomen. De betalingsverplichting of contractuele verplichting gaat bij vernietiging ook teniet. U kunt uw wederpartij in kwestie, ‘de fraudeur’, een aangetekende brief sturen waarmee u de overeenkomst vernietigt. Wij hebben hier een voorbeeldbrief beschikbaar gesteld. Deze kunt u hier downloaden (aanpasbaar Word-document).
Bouw schriftelijk dossier op
Ook is het belangrijk om schriftelijk te corresponderen en een schriftelijk dossier voor uzelf op te bouwen. Een schriftelijk dossier is cruciaal voor het voeren van verweer. Dat begint met het verzamelen en opslaan van alle schriftelijke stukken en correspondentie.
Getuigenverklaring
U kunt uw ervaringen in het desbetreffende geval ook gedetailleerd op papier zetten in een zogeheten ‘getuigenverklaring’. Elementen zoals bijvoorbeeld opgelegde tijdsdruk en de gedane onjuiste mededelingen zijn belangrijk om te verwerken in een dergelijke getuigenverklaring.
Als uw wederpartij – nadat u de overeenkomst heeft vernietigd – u alsnog aan de overeenkomst wil houden, kunt u proberen een regeling met uw wederpartij te treffen.
Zelf verweer voeren?
Komt het toch aan op een juridische procedure? Bij een kantonrechter (voor zaken met een geldelijk belang van onder de € 25.000,-) kunt u zelf verweer voeren. Het schriftelijk dossier dat u heeft opgebouwd komt dan van pas.
Hulp bij uw verweer
Uiteraard kunnen wij u bijstaan als u er niet uitkomt met uw wederpartij of als u bent gedagvaard. In veel gevallen doen wij dat tegen een gereduceerd tarief. Mocht u hier meer informatie over willen, neem dan gerust (telefonisch) contact met ons op via tel. 0172 – 49 43 45.