,

Wat te doen bij acquisitiefraude?

Collectieve actie tegen Vandaag Online

Bent u de dupe geworden van acquisitiefraude en heeft u juridische hulp nodig?

Onderneem actie

Bent u benaderd door een malafide acquisitiebedrijf en bent u ingegaan op een aanbod vanwege een onjuiste voorstelling van zaken? Of heeft u de factuur al betaald en wilt u weten hoe u het betaalde bedrag kunt terugvorderen? Laat het er niet bij zitten en onderneem actie om uw recht te behalen.

Doorloop ons STAPPENPLAN


Discussie

U heeft een (mondelinge) overeenkomst gesloten onder een onjuiste voorstelling van zaken. Veel malafide bureaus houden voet bij stuk als er een discussie ontstaat over de rechtsgeldigheid van de overeenkomst. En zij blijven u benaderen als u een factuur niet betaalt. U ontvangt aanmaningen tot betaling, u wordt gesommeerd door een incassobureau of u wordt voor de rechter gedaagd.

Laat u niet bang maken. Onze acquisitiefraudespecialisten kunnen ook u bijstaan met gedegen advies of u vertegenwoordigen om uw kans op een succesvol verweer te vergroten.


De wet

In beginsel zijn ondernemers niet wettelijk beschermd zoals consumenten bij bijvoorbeeld een overeenkomst die telefonisch is afgesloten. Consumenten hebben een wettelijke bedenktijd en een wettelijk ontbindingsrecht op grond van de Colportagewet voor overeenkomsten die buiten verkoopruimten zijn gesloten (denk aan verkoop aan de deur of telefonisch afgesloten overeenkomsten). Een ondernemer kan echter geen beroep doen op de Colportagewet. De ratio van de wetgever hierachter is dat het sluiten van overeenkomsten onderdeel zijn van de professionele activiteiten van ondernemers.

Dat houdt echter niet in dat er in uw geen geval geen mogelijkheden zijn om onder een ongewenste overeenkomst uit te komen. Uw rechtspositie is altijd afhankelijk van de feiten en omstandigheden in uw specifieke geval. Wij voorzien u graag van een advies op maat.


Kosten laag houden

Daarnaast proberen wij de kosten voor gedupeerde bedrijven zo laag mogelijk te houden door zoveel mogelijk te werken op basis van collectieve acties. Daarmee worden de kosten gedragen door meerdere partijen en blijft juridische hulp voor u betaalbaar.


Vragen of meedoen met een collectieve actie?

Heeft u vragen? Of wilt u een zaak aanmelden, neem dan gerust contact met ons op.

U kunt direct telefonisch contact met ons opnemen via 0172 – 49 43 45 of u kunt het contactformulier invullen. Op werkdagen kunt u ook met ons chatten (rechts onder op deze pagina).

Uw medewerkers informeren over acquisitiefraude?

Download hier de PDF

Download Fraude-tip-10

Ons team

Jeroen Thiele

advocaat-partner

0172 - 49 43 45

Jasper van de Graaf

Advocaat contractenrecht

0172 - 49 43 45

Tips en tools

Gratis spreekuur

Bent u de dupe van fraude? Maak gebruik van ons spreekuur. Face-to-face of telefonisch. Elke laatste donderdag van de maand.

Meer info arrow_forward
Voorbeelddocumenten

Met deze voorbeelddocumenten helpen we u graag op weg.

Voorbeelddocumenten arrow_forward
Contact

Wilt u u een vrijblijvend advies van onze specialisten?

neem contact op arrow_forward